ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ ΒΕΛΟΣ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ)


 

Τούτες τις μέρες, που επανέρχεται η μνήμη στην αντίσταση και στρατιωτικών κατά της χούντας, γράφεται η επιστολή αυτή. Επιτρέψτε μου, οι εν ενεργεία σήμερα, να εκφράσω με τι στοιχεία θα ’θελα του λόγου μου, να είχα υπηρετήσει ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Μια απάντηση στο ερώτημα δηλαδή πώς βλέπω τώρα, μετά τόσα χρόνια και τόσα που συμβαίνουν στον τόπο μας, ότι θα ‘πρεπε να είναι ένας στρατιωτικός για να εκτελεί σωστά το καθήκον του. Η χώρα μας θαρρώ πως έχει ανάγκη οι στρατιωτικοί μας (και όχι μόνον αυτοί):

 • Να είναι πατριώτες, ήτοι να αγαπούν την Ελλάδα και το λαό μας και να  υπηρετούν με τόση θέληση ώστε, αν χρειαστεί, να διαθέτουν τη ζωή τους στην υπεράσπισή τους.
 • Να σκέπτονται πολιτικά αναλύοντας τα γεγονότα, ερμηνεύοντας τις αιτίες τους και επιλέγοντας να στηρίζουν τις λύσεις εκείνες που συμφέρουν τον τόπο.
 •   Να γνωρίζουν τις νέες τεχνολογίες τις απαραίτητες στη δουλειά τους, να ενημερώνονται συνεχώς πάνω σ’ αυτές, να μαθαίνουν για την στρατηγική, την τακτική, τις θεωρίες πολέμου, την ιστορία, να μη χάνουν ποτέ την επαφή τους με το βιβλίο και όχι μόνον του τομέα της εργασίας τους.
 • Ποτέ να μη σηκώσουν το όπλο ενάντια στους γονιούς, τ’ αδέρφια και τα παιδιά τους δηλαδή ενάντια στο λαό, αλλά αντίθετα σε κάθε περίπτωση να τον υπερασπίζονται, πολεμώντας εκείνους που θα θελήσουν να τον πλήξουν.
 • Να βλέπουν πέρα και από τους κανονισμούς, τηρώντας τους εφόσον είναι δίκαιοι, αλλιώς να ζητούν και επιδιώκουν την αλλαγή τους.
 • Να οραματίζονται, να επιδιώκουν και να βοηθούν για ένα μέλλον καλύτερο του τόπου μας.
 • Να βοηθούν στις καταστροφές, τις θεομηνίες, τις συμφορές.
 • Να φοβούνται το ψέμα και την απάτη, τον εκμαυλισμό, άρα να τα ξεχωρίζουν, να τα καταπολεμούν.
 • Να είναι σταθεροί στις ιδέες, τους στόχους, τα ιδανικά, να μην επιδιώκουν να γίνουν γενναίοι, να μην είναι δειλοί.
 • Να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, άρα και του τόπου μας, του λαού μας, να τα διεκδικούν, να τα προστατεύουν.
 • Να ενδιαφέρονται για τους υφιστάμενους, να κρίνουν σωστά τις ενέργειες των προϊσταμένων τους, να συνεργάζονται με τους πολιτικούς.
 •  Να είναι δίκαιοι, να απαιτούν το ίδιο από την πολιτεία και τους νόμους της.
 • Να μην εκμεταλλεύονται τη δύναμη των όπλων, να τη γνωρίζουν, να τη χρησιμοποιούν μόνον για την προστασία του λαού, για την υπεράσπιση των εδαφών της χώρας μας, για το απαραβίαστο των συνόρων μας. Να μην τη διαθέτουν έξω από τα σύνορά μας για να πλήξουν άλλο λαό υπέρ αλλότριων συμφερόντων.

Έχουμε ανάγκη από πολίτες ένστολους και ένοπλους που να γνωρίζουν τι σημαίνουν Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατικά, Κυριαρχικά της χώρας μας και να τα υπερασπίζονται.

Οι ένστολοι και ένοπλοι των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι καλύτεροι από τους παλιότερους, είναι πιο κοντά από εμάς στις απαιτήσεις που έχει ο λαός μας απ’ αυτούς.

Οι κυβερνώντες και όποιοι εκμεταλλεύονται τούτον τον τόπο, πρέπει να υποχρεωθούν να σταματήσουν να διαθέτουν το έδαφός μας για ξένα συμφέροντα και το ένοπλο τμήμα του λαού έξω από την πατρίδα μας.

Advertisements

2 Σχόλια to “ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ ΒΕΛΟΣ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ)”

 1. Σ. Γ. Δροσουλακης Says:

  Καλημέρα,
  διάβασα προσεκτικά το άρθρο και θα ήθελα να παρατηρήσω ότι όλοι εμείς οι παλαιότεροι, καλό θα είναι να αφήσουμε τις όποιες παραινέσεις και συμβουλές προς τις νεώτερες γενεές στην άκρη, διότι απλά δεν τις χρειάζονται.
  Όπως αναφέρει και ο συντάκτης οι νεώτερες γενεές είναι πολύ καλύτερες είναι καλύτεροι από εμάς, ας τους αφήσουμε λοιπόν να διδαχθούν και παραδειγματισθούν από τις πράξεις όλων εμάς, όσο υπηρετούσαμε την πατρίδα.
  Σ. Γ. Δροσουλακης
  Αντιναύαρχος ΠΝ εα

  Μου αρέσει!

 2. Herr K. Says:

  Καλησπέρα Αντώνη

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: