ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Οι φωλιές είναι….  πιο πάνω

 

Μία είδηση που εντυπωσίασε τις τελευταίες  ημέρες του Νοέμβρη, παράλληλα με τα της κρίσης, είναι η συμπεριφορά του Αρχηγού και μερίδας των Ευέλπιδων κατά τον εορτασμό της σχολής τους στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο νέος αυτός παρότρυνε (κατά τις εφημερίδες) και τραγουδήθηκε ο ύμνος της χούντας μετά το τέλος της εκδήλωσης αφού αναχώρησαν αξιωματικοί, αλλοδαποί και Κύπριοι ευέλπιδες. Νωρίτερα είχε δώσει εντολή «να κατεβεί αυτή η μπούρδα» δηλαδή η εικόνα του Πολυτεχνείου ενώ σημείωσε πως «η επανάσταση της 21ης Απριλίου έχει διαστρεβλωθεί».

Η εστίαση των δημοσιευμάτων «σε χουντοσταγονίδια» στο στράτευμα ήταν, νομίζουμε, ανεπαρκής. Με τον τρόπο αυτόν περιορίζεται το πρόβλημα στην ύπαρξη κάποιων νοσταλγών της χούντας που εν προκειμένω ήταν και αγέννητοι επί δικτατορίας. Δεν αναρωτιούνται πώς οι φοιτούντες στην σχολή γνωρίζουν το συγκεκριμένο τραγούδι-ύμνο της χούντας. Γεγονός που σημαίνει πως έχει κατ’ επανάληψιν τραγουδηθεί.

Δεν ξένισε επίσης τους γνωρίζοντες τα των Ενόπλων Δυνάμεων η αθώωση προ ημερών του εύελπι στο αρμόδιο συλλογικό όργανο όπου παραπέμφθηκε με ερώτημα για τιμωρία του. Αντίθετα αναρωτιέται κανείς πώς εξηγείται το φαινόμενο να επιδιώκεται η ικανοποίηση για την ατασθαλία  με τον εξοβελισμό σπουδαστή στρατιωτικής σχολής και μάλιστα τέσσερα χρόνια από την έναρξη της εκπαίδευσής του και λίγο πριν ορκιστεί ως αξιωματικός. Παραμένοντας στο απυρόβλητο οι ηθικοί αυτουργοί για την παραβίαση κανονισμών αν όχι νόμων, πίσω απ την οποία κρύβεται το θέμα πώς και με τι στόχους εκπαιδεύονται τα στελέχη του στρατεύματος. Το σωστό θα ήταν να ερευνηθεί αυτό το ζήτημα και να παραπεμφθούν σε αντίστοιχα όργανα οι πραγματικοί ένοχοι ήτοι οι διοικητές του, οι υπουργοί της εθνικής άμυνας, οι μεταπολιτευτικοί κυβερνήτες της χώρας..

Εάν ανατρέξουμε πιο πίσω στη ματαιωθείσα παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, θα δούμε το άγημα της ίδια σχολής με επικεφαλής τον ίδιο εύελπι να εμφανίζεται σε βήμα σημειωτόν να τραγουδά άψογα το γνωστό «Μακεδονία ξακουστή». Η έμφαση στο «γνωστό» παραπέμπει  στον υπερεθνικιστικό χαρακτήρα που έχει προσλάβει το συγκεκριμένο άσμα με τα χρόνια, και κυρίως στις διαφορές μας με τα Σκόπια.

Την ίδια μέρα κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με τη Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων ενώ είχε προκληθεί και σχετική δημοσιότητα. Τέλος μνημονεύουμε τις παρελάσεις με παρόμοια άσματα ή και το ίδιο περί Μακεδονίας που κάθε τόσο τραγουδιέται σε παρελάσεις από τμήματα Ειδικών Δυνάμεων καθώς και συντεταγμένους ένστολους εφέδρους των ίδιων Μονάδων.

Εάν αυτά συνδεθούν με τα περί Χρυσής Αυγής και της προτίμησης που χαίρει κατά τις εκλογές από μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και ιδιαιτέρως μεταξύ σπουδαστών της παραπάνω παραγωγικής σχολής, τότε έχουμε μια εικόνα που αιτιολογεί  τον προβληματισμό για το τί συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και σε μερίδα της κοινωνίας μας γενικότερα.

Η έξαρση του φαινομένου του υπερεθνικισμού με τις τελευταίες αυτές εκδηλώσεις οφείλεται και στην κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, τα μνημόνια της ντροπής και της υποτέλειας, με συνέπεια τέλος τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ.

Δεν ήταν επομένως δόκιμο που περιορίστηκε ο  προβληματισμός σε αστυνομικού χαρακτήρα προσεγγίσεις όπως, τι είναι ο πατέρας και τι ο παππούς του αρχηγού της Σχολής Ευελπίδων, και τι έκανε ο καθένας τους ώστε να τους εμφανίζουν με εντυπωσιακές αναφορές σε διάφορες φάσεις της στρατιωτικής τους καριέρας. Ή ακόμα γιατί σημαντική μερίδα του πληθυσμού εξανίσταται με την αδυναμία (ηθελημένη ή μη) των κυβερνόντων να αντιμετωπίσουν σωστά και δίκαια το θέμα των οικονομικών μεταναστών.

Εν προκειμένω και με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα του εύελπι, τα ουσιαστικά ερωτήματα που προκύπτουν άπτονται της εκπαίδευσης στο στράτευμα, πώς και με τι τρόπους γαλουχούνται οι αυριανοί μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, πώς και γιατί τόσα χρόνια υποτιθέμενου «εκδημοκρατισμού» έχουν αφήσει σημαντικά τμήματα να αλώνονται από ιδέες περί την «επανάσταση της 21Ης Απριλίου»,  γιατί και με τι τρόπους διοχετεύεται ο υπερεθνικισμός στις παραγωγικές σχολές, τις Ειδικές Δυνάμεις και στα μόνιμα στελέχη.

Τέλος γιατί έχει τόσο πολύ διαβρωθεί και παρεξηγηθεί η έννοια του πατριωτισμού, με αποτέλεσμα να ταυτίζεται αποκλειστικά με τον υπερεθνικισμό. Δεν μπορεί να γίνει δεκτό πως διαπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις όλοι οι άδοντες τα συγκεκριμένα τραγούδια, ούτε είναι, ελπίζουμε, εθνικοσοσιαλιστές οι νέοι των είκοσι χρόνων.  Πιστεύουν πως είναι πατριωτικό να θέλουν και την υπόλοιπη γεωγραφική Μακεδονία, πιστεύουν πως το Πολυτεχνείο και η γενιά του οδήγησαν τη χώρα και τους ίδιους στη σημερινή κρίση, πιστεύουν ίσως πως  η Βόρεια Ήπειρος πρέπει να γίνει ελληνική, μερικοί πως θα πάρουμε την Πόλη ακόμα, πως η Κύπρος πρέπει εδώ και τώρα να ενωθεί με την Ελλάδα!

Ο πατριωτισμός δεν μπορεί να ταυτίζεται αποκλειστικά με τον υπερεθνικισμό. Οι νεαροί ευέλπιδες πιθανότατα αγνοούν πως η δικτατορία επιβλήθηκε το 1967 (εκτός από τα περί «κομμουνιστικού κινδύνου») και από έναν περίεργο «πατριωτισμό» που απέβλεπε, εκτός των άλλων, στη λύση του Κυπριακού με τη διπλή ένωση. Άλλη εξήγηση έχουν δώσει για το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, που παρείχε την ευκαιρία στους Τούρκους να εισβάλλουν. Τις όποιες ευθύνες για τις εξελίξεις και τη συμφορά τις αποδίδουν μόνον στους «άλλους», τους πολιτικούς που κυβέρνησαν και εδώ και στην Κύπρο. Δικαστήρια δε λειτούργησαν ποτέ γι’ αυτά, δυστυχώς. Είναι απορίας άξιο πώς και γιατί δεν διδάσκονται αυτήν την ιστορία οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών! Να πούμε λοιπόν στους νεαρούς αυτούς αλλά να θυμίσουμε και στους λοιπούς νοσταλγούς της δικτατορίας,  πως πεποίθηση κάποιων τότε, που την εκφράσανε και δημόσια, ήταν ότι, «από τους Τούρκους μπορεί κάποτε να απαλλαγεί η Κύπρος ενώ από τους Ρώσους και τον Κομμουνισμό που θα φέρει ο Μακάριος, ποτέ», επομένως προτιμούσαν την κατοχή και ιδού τα αποτελέσματα!

Αυτά έγιναν, είναι πολύ πιο ωφέλιμο να το μάθουν και εμπεδώσουν οι εν λόγω σπουδαστές, πως έγιναν ακριβώς έτσι. Ένα εξίσου βέβαιο είναι πως για την άγνοια δεν φταίνε αυτοί οι νέοι, ακόμα ούτε μόνον οι οικογένειές τους, αλλά όλες οι μεταχουντικές κυβερνήσεις, όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες των ενόπλων δυνάμεων..

Όσον αφορά τα Σκόπια με τις βλέψεις τους και στο τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας που ανήκει σήμερα στην Ελλάδα, καθώς και την έωλη και ανιστόρητη πίστη τους πως αποτελούν τους διάδοχους των αρχαίων Μακεδόνων, κάμποσοι δεν κρύβουν την επιθυμία για τη μοιρασιά του κρατιδίου αυτού στις όμορες χώρες, ως λύση σ’ αυτές τις προκλήσεις. Κανείς δεν έχει αντίρρηση για το ποια είναι και σε ποιον ανήκει η μακεδονική ιστορία, τα σύμβολα, η γλώσσα. Άλλο όμως εννοούν οι άδοντες, αλλού αποβλέπουν και εκεί εντοπίζεται ο υπερεθνικισμός…!

Και ιδού τα απλά ερωτήματα: Δεν βλέπουν τη ζημιά που προκύπτει από τις εξαλλοσύνες…; Δεν προτιμούν να εξασφαλιστούν τα σημερινά μας σύνορα, να μην προσβάλλει κανείς την ιστορία του τόπου μας; Αγνοούν την απόφαση των τελευταίων ημερών της Χάγης που θα οδηγήσει τα Σκόπια στο όνειρό τους, δηλαδή στο «προκομμένο» ΝΑΤΟ και αμέσως μετά την επίσης «προκομμένη» Ευρωπαϊκή Ένωση; Γνωρίζουν, άραγε, τι σημαίνει αυτό για εμάς τους καταχωνιασμένους από παλιά στους ίδιους «λατρεμένους» Οργανισμούς; Δε βλέπουν πως με την τακτική τους ρίχνουν νερό στο αυλάκι των Σκοπιανών υπερεθνικιστών και των πατρόνων τους (που είναι και «σύμμαχοι» τρομάρα μας), ενώ δίνουν επιχειρήματα για την επέμβαση των Τούρκων στην Κύπρο, αυτά δεν τα καταλαβαίνουν; Δεν τους έγινε μάθημα η διχοτόμηση του νησιού; Δεν βλέπουν τον ορατό κίνδυνο στη Θράκη;

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα του υπερεθνικισμού με τα ανάλογα φαινόμενα και προκλήσεις, χρειάζεται πολύχρονη προσπάθεια και σωστή εκπαίδευση. Όχι μόνον και ειδικά στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και ευρύτερα, κάτι για το οποίο αμφιβάλλουμε σφόδρα, όσο κυβερνούν αυτόν τον τόπο Κόμματα που τον έφεραν και σ’ αυτήν την κατάσταση. Ούτε η εκπαραθύρωση από τη σχολή τού νεαρού αρχηγού των ευέλπιδων θα έλυνε κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα αναζωπύρωνε τον υπερεθνικισμό και τη νοσταλγία της δικτατορίας. Ήδη έχει τιμωρηθεί πολύ με τον κουρνιαχτό που ξεσηκώθηκε, να αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν όμως οι παραπάνω και οι ακόμα πιο πάνω, οι ουσιαστικοί υπεύθυνοι.

Σωτήριο θα ‘ταν να εκπαραθυρωθούν οι κυβερνώντες, και μαζί τους όλες οι ντόπιες και ξένες εξαρτίσεις που τροφοδοτούν με το δικό μας ιδρώτα και αίμα και συντηρούν την κρίση στον τόπο μας. Σωτήριο θα ήταν να πεταχτούν στα αζήτητα αυτοί ακριβώς που προωθούν με την πολιτική τους ανέκαθεν την έξαρση του υπερεθνικισμού, που ανοίγουν με τη αδιαφορία, και γιατί όχι συγγνωστά κάποιοι, το δρόμο στους νοσταλγούς της δικτατορίας. Μόνο με τον τόπο τούτο κυβερνώμενο από δυνάμεις πατριωτικές, από δυνάμεις που θέλουν και υπηρετούν το συμφέρον τού λαού και προέρχονται/ ελέγχονται απ’ αυτόν, μόνον έτσι υπάρχουν ελπίδες να εξαφανιστούν φαινόμενα υπερεθνικισμού και εκδηλώσεις που ταράζουν μνήμες και προκαλούν ανησυχίες.

Πάνε παράλληλα και χέρι χέρι όλα αυτά, όλα τελικά εξυπηρετούν τους ίδιους κύκλους, την ίδια μερίδα που καρπώνεται όχι μόνον τον ιδρώτα των εργαζομένων αλλά και το μέλλον των παιδιών μας, ακόμα και το μέλλον αυτών των νέων που εξοκέλλουν με τις φιλοχουντικές κορώνες και τα άσματα, αφού κι αυτοί δεν ανήκουν στους έχοντες και τους εκμεταλλευτές του τόπου, αλλά απλά δεν το βλέπουν…..

 

 

Advertisements

15 Σχόλια to “ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”

 1. Δημήτριος Κρυστάλλης Says:

  Στα ανφερόμενα περι εκπαίδευσεως και ασμάτων υπενθυμίζεται οτι στα Τούρκικα σχολεία το μάθημα αρχίζει με το τραγούδι » Είμαι υπερήφανος που είμαι Τούρκος..». Εμείς ως μεγαλόθυμοι φτάσαμε στον » συνωστισμό στην παραλία της Σμύρνης ..» της Ρεπούσης, τον οποίον ομως διέψευσε πανηγυρικά το Ντοκυμαντέρ της Ηλιού εσχάτως. Τότε πανηγύριζαν ολοι οι αριστεροί και εξεμάνησαν οταν διαμαρτηρίθηκαν ολοι οι άλλοι τους οποίους και κατηγόρησαν πα΄λι για υπερεθνικισμό. Κάπως έτσι παέι η ιστορία συνέχεια.
  Με την κατ’ εφημισμό μεγαθημία μας, κατ’ επίταση της
  αριστεράς τρομοκρατίας, έχουμε καταντήσει καρπαζοεισπράκτορες των πάντων. Πάντως ευτυχώς ακόμα, δεν έχει επικρατήσει ο κουμουνισμός εδώ διότι με αυτά που είδαμε στην Β. Κορέα κατα την κηδεία του Αγαπημένου Ηγέτη και την διαδοχή του μας έδωσε ενα καλό παράδειγμα το τι εστί κουμουνισμός.

  Μου αρέσει!

  • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Says:

   Καλέ μου άνθρωπε,γιά τήν αποκατάσταση τής αλήθειας,ή διανόηση
   τής αριστεράς ,όπως ό καθηγητής φιλοσοφίας κ.Βώρος αποδόμησαν όλο τό ρεπούσιο βιβλίο,τό αναφερόμενο σέ συνωστισμούς κλπ.
   Οπως γνωρίζεις ή αριστερά αποτελείται από πάμπολες συνιστώσες,πολλές από τίς οποίες τελούν εν συνγχύσει μέ τή σημερινή πραγματικότητα.
   Κάποια από αυτές τίς συνιστώσεις,τών οποίων τίς ευαισθησίες δέν
   αμφισβητούμε,πιστεύουν στήν αλληλεγγύη τών λαών,στή καλή
   γειτονία καί άλλα τέτοια.
   Επειδή,κατά τούς στρατιωτικούς,τό διοικείν εστί προβλέπειν,οφεί-
   λουμε,εμείς οι υπόλοιποι γιά νά διαφυλάξουμε τή πατρίδα,αλλά
   καί τούς πεπλανημένους ευαίσθητους κλπ νά τελούμε σέ εγρήγορση,ώστε νά μήν καταλήξουμε γιουσουφάκια σέ νεοοθωμανικά καθεστώτα,αφού οι ευρωπαίοι σύμμαχοί μας ε-
   τοιμάζονται νά μας πωλήσουν σέ κάθε ενδιαφερόμενο….

   Μου αρέσει!

 2. ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Says:

  Αριστη ή προσέγγιση τού θέματος γιά έναν υποψήφιο πολιτικό ή
  εναν υποψήφιο διπλωμάτη.
  Βάλε τώρα ,αν χρειαστεί ,τό πολιτικό ή τόν διπλωμάτη νά ηγηθούν
  στρατεύματος σέ πολεμική επιχείρηση.
  Ολο τό σκεπτικό τής παραπάνω κουβέντας,θά οδηγήσει καί τό πο-
  λιτικό καί τό διπλωμάτη νά συνθηκολογήσουν στόν επελαύνοντα
  εχθρό.
  Αυτό είναι τό ζητούμενο.,σέ περίπτωση εχθρικής προσβολής ή ή
  υπέρσπιση τών πατρίων?
  Ο ηγέτης στρατιωτικών σχηματισμών,οφείλει,προκειμένου νά
  ανταπεξέλθει καί σέ υπέρτερους σχηματισμούς,νά ανήκει στό
  παλιό κόσμο,στό κόσμο μέ ψηλά ιδανικά αυτοθυσίας,υπερπα-
  τριωτισμού,υπερεθνικισμού,σέ εκείνο δηλ,τό παράλληλο κόσμο
  πού τό άρθρο διακωμωδεί,άλλως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ.

  Μου αρέσει!

 3. Ανέστης Βλάχος Says:

  Μόνο ένα σχόλιο:
  Ουδείς αριστερός πανηγύρισε με τις ανοησίες της κυρίας Ρεπούση (και όχι «Ρεπούσης» που προφανώς εκ παραδρομής εγράφη)και οι ανοησίες της δεν έχουν σχέση ούτε με την αριστερά ούτε με τίποτα από όσα αυτή ευαγγελίζεται. Οι πρόσφυγες από νωρίς μπόλιασαν το ντόπιο εργατικό κίνημα με τους αγώνες και το αίμα τους και έτσι ουδείς αριστερός μπορούσε να παρανοήσει ή να αλλοιώσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την καταστροφή του ’22. Οι μόνοι που πανηγύρισαν είναι ιδρύματα και ενώσεις με υπερατλαντικές ρίζες τα οποία εξέθρεψε η ντόπια ολιγαρχία προκειμένου να αποφύγει «τον κομμουνιστικό κρημνό»(η λέξη «κομμουνισμός», αν και φαντάζομαι ότι δεν σας ενδιαφέρει, γράφεται με δύο «μ»). Με κορωνίδα το «ανήκομεν εις την Δύσιν» κατάφεραν κάποιοι (ομού με τους ψηφοφόρους ομοειδεάτες τους) να μας καταστήσουν (και) ιδεολογική αποικία των ΗΠΑ. Είχε κανείς την εντύπωση ότι αυτό δεν θα οδηγούσε κάποτε σε μία (οποιαδήποτε) Ρεπούση; Εκεί αναζητήστε τις ρίζες του «συνωστισμού» και όχι στην αριστερά.

  Μου αρέσει!

 4. stratis-mitilini Says:

  Μεγαλο μπραβο για το αρθρο σας.Πραγματικη ρεαλιστικη ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ προσεγγιση.Πραγματικα ειχα καιρο να διαβασω τετοι αρθρο για τον εθνικισμο και ποσο μαλλον απο καποιον ενστολο. Με λυπη ομως διαβαζω τα δυο πρωτα σχολια.Κανουν και λεν αυτα ακριβως τα οποια κατονομαζεται στο αρθρο σας.Οσο για το σχολιο του Δ.Κρυσταλλη εχω να του πω οτι ειμαι αριστερος και ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ που ειμαι αριστερος αλλα ποτε δεν πανηγυρισα με το βιβλιο αυτο οπως και κανενας απο τους αριστερους που γνωριζω. Μην βλεπεις φαντασματα…………..

  Μου αρέσει!

  • Δημήτριος Κρυστάλλης Says:

   Αγαπητέ Στρατή,
   και εγώ είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που είμαι ‘Ελληνας και ο νοών νοήτω.

   Μου αρέσει!

  • stratis-mitilini Says:

   Απο ελληνας σε ελληνας εχει διαφορα.Βλεπεςι ελληνας ο λεωνιδας ελληνας και ο εφιαλτης

   Μου αρέσει!

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Says:

    Ας μού επιτραπεί, έλληνας ό ζαχαριάδης,έλληνας,έλληνας
    καί ο θανάσης κλάρας.

    Μου αρέσει!

   • Δημήτριος Κρυστάλλης Says:

    Σωστό αυτό αλλά υπάρχουν και πολλοί πάρα πολλοί αριστεροί εφιάλτηδες.
    Το ωραίο με τους αριστερούς είναι οτι έχουν το μονοπώλιο στην αλήθεια την δημοκρατία και πάει λέγοντας.

    Μου αρέσει!

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Says:

    Ας μού επιτρέψει ή ανοχή σας τή διευκρίνιση τής αναφοράς μου στούς ζαχαριάδη,ώς απολαμβάνοντα προνομίων από τούς γερμανούς,όντας κρατούμενος στό άουσβιτς,σέ δικό του
    κελί,ώστε νά είναι ασφαλής καί τού θανάση κλάρα,προδομέ-
    νου από τούς ίδιους του τούς συντρόφους ,μέ συνέπεια
    τήν εκτέλεσή του από τά κυβερνητικά στρατεύματα.
    Θέλω δηλ.νά επισημάνω ότι οι αγνοί ιδεολόγοι πατριώτες,σέ
    όποιο χώρο,έχουν πολλές πιθανότητες προδοσίας.
    Ως πρός τίς ηγεσίες τής αριστεράς,δέν αναφέρομαι στά απλά
    μέλη,ήσαν πάντα εγκάθετοι τής λεγόμενης αστικής τάξης,από τήν εποχή τού μανιαδάκη,μέχρι καί σήμερα,ώστε νά υπάρχει
    απόλυτος έλεγχος,όλων τών λαικών μαζών γιά νά τούς οδηγούν σέ βέβαιη σφαγή,όταν ή κρίσιμη μάζα παρουσιάζει
    σημεία υπερθέρμανσης.
    Ως πρός τή γνώση τής απόλυτης αλήθειας πού διατείνεται
    ότι κατέχει ή λεγόμενη ,αλλά στή πραγματικότητα κατευθυνόμενη ,αριστερά δέν είναι τίποτα άλλο από κούφιες
    καί ψεύτικες βεβαιότητες,ώστε νά διατηρούνται τά μέλη σέ
    διαρκή επαναστατικό οίστρο…

    Μου αρέσει!

 5. stratis-mitilini Says:

  Το μονοπωλιο που επικαλεισαι το κερδισαμε με οπλα και αιμα…..
  Και για τους αριστερους προδοτες εχω να σου πω οτι δεν υπηρξαν ποτε κατ ουσιαν αριστεροι αλλα εκμεταλλευτικαν τις στιγμες.Αλλα για καθε 1 αριστερο προδοτη μπορω ειλικρινα να σου πω 500 ΗΡΩΕΣ.

  Μου αρέσει!

  • Δημήτριος Κρυστάλλης Says:

   Οντως με πού αίμα.
   Τουλάχιστον 24.000.000 νεκρούς στην ΕΣΣΔ, άγνωστο ακόμα πόσοι στην Κίνα και στην Β. Κορέα, 3.000.000 στην καμπότζη και παει λέγοντας. Ευχαριστώ δεν θά πάρω τέτοιο μονοπώλειο.

   Μου αρέσει!

 6. stratis-mitilini Says:

  Στα 24εκ προφανως βαζεις και τα 20 και πλεον που σκοτωθηκαν απο τους ναζι.Αυτους ακριβως αυτους λεω.Τους ηρωες που εδδειξαν στην ανθρωποτητα τι σημαινει ηρωισμος και φιλοπατρια.Αυτα ειναι θυματα του γερμανικου εθνικισμου και οχι της ΕΣΣΔ.Οσο για την κινα αφου δεν ξερεις αριθμο μη την αναφερεις.Μαθα πρωτα μιλα μετα.Η καμποτζη δεν αναγνωριστηκε ποτε απο τα αδελφα κομματα ως σοσιαλιστικο πολιτευμα.Και τελος ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΜΙΜΠΙΑ.ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥς ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.Αν δεν μπορεις να σεβαστεις τους ηρωες δεν θα σεβαστεις ποτε ουτε τον εαυτο σου.

  Μου αρέσει!

 7. stratis-mitilini Says:

  Το ιδιο ειναι.βλ. ο μεγαλος πατριωτικος πολεμος,ζητω η πατριδα, με το οποιο κλεινει τις ομιλιες του ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ κτλ

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: